Sala concertului de la Viena, construită cu bani românești

456
Sala concertului de la Viena, construită cu bani românești - viena-1672763891.jpg

Articole de la același autor

Sala în care se desfășoară an de an tradiționalul concert de Anul Nou de la Viena a fost construită cu fonduri provenite în mare parte din donații. Iar principalul donator a fost un aromân, omul de afaceri Nicolae Dumba. Părinții lui Nicolae au imigrat la Viena în 1817 și au reușit să facă o avere de invidiat din comerțul cu bumbac, potrivit Realitatea


Este vorba despre sala Musikverein care găzduiește acum numeroase spectacole și concerte an de an, și a devenit cunoscută mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

După ce Nicolae Dumba le-a făcut cadou austreicilor sediul Filarmonicii din Viena, prin contribuția generoasă, o stradă din jurul clădirii a primit numele acestuia. Acest donator a participat și la renovarea bisericii grecești de pe strada Fleischmarkt.

Nicolae Dumba a murit pe 23 martie 1900, la Budapesta, în casa cumnatului său. Mai mult, unul dintre cei mai faimosi dirijori ai concertelor de la Viena a fost tot aromân. Herbert von Karajan a fost considerat Directorul Muzical al Europei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5871 secunde