Scandalul Depardieu: Zeci de artişti denunţă "linşajul" la care este supus ultimul "monstru sacru" al cinematografiei

253
Scandalul Depardieu: Zeci de artişti denunţă

Articole de la același autor

Aproximativ 60 de artişti francezi au denunţat într-o scrisoare deschisă "linşajul" la care este supus celebrul actor Gerard Depardieu, acuzat de viol încă din anul 2020 şi aflat în centrul unui scandal devenit politic şi intens mediatizat după recenta difuzare la televiziune a unui documentar, informează AFP.


"Gerard Depardieu este probabil cel mai mare dintre actori. Ultimul monstru sacru al cinematografiei. Nu mai putem să rămânem tăcuţi în faţa linşajului care se abate asupra lui, în faţa torentului de ură care se revarsă asupra persoanei sale, fără nicio nuanţă, într-o completă amestecătură şi în dispreţ faţă de prezumţia de nevinovăţie de care ar fi beneficiat, la fel ca fiecare om, dacă nu ar fi fost gigantul care este al cinematografiei", au scris ei în textul documentului.


"Când îl ataci pe Gerard Depardieu în acest fel, ataci de fapt arta. Prin geniul lui de actor, Gerard Depardieu participă la strălucirea artistică a ţării noastre (...) Orice s-ar întâmpla, nimeni nu va putea să şteargă vreodată urma inegalabilă a operei sale, care va marca pentru totdeauna epoca noastră. Restul, tot restul, ţine de justiţie. Doar de justiţie. În exclusivitate", au adăugat semnatarii scrisorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5522 secunde