Moscova acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze situaţia din Serbia

110
Moscova acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze situaţia din Serbia - 1-1703579329.jpg

Articole de la același autor

Rusia acuză Occidentul că încearcă să destabilizeze situaţia în Serbia, unde manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative au atacat primăria din Belgrad, relatează agenţia AFP.

„Este evident că Occidentul colectiv încearcă să destabilizeze situaţia în ţară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, comparându-i pe manifestanţii din Serbia cu cei din piaţa Maidan de la Kiev, unde pro-occidentalii au venit la putere la începutul lui 2014.

Manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative din Serbia au atacat primăria capitalei, spărgând geamurile cu pietre, înainte de a fi respinşi de poliţie.

Preşedintele naţionalist sârb Aleksandar Vucic, al cărui partid a fost declarat învingător în alegerile legislative de la 17 decembrie, a afirmat că doi poliţişti au fost grav răniţi în timpul manifestaţiei, în timp ce peste 35 de persoane au fost arestate.

Scrutinul de la 17 decembrie a provocat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali - din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa - a denunţat o serie de nereguli, în special cumpărare de voturi şi depunerea de buletine de vot false în urne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1437 secunde