Sârbii au ieșit în număr mare în stradă furioși pe autorități, după crimele în masa care au zguduit țara

159
Sârbii au ieșit în număr mare în stradă furioși pe autorități, după crimele în masa care au zguduit țara - 645952682d5c6256463166-1684566089.jpeg

Articole de la același autor

Zeci de mii de persoane au manifestat vineri, la Belgrad, pentru a cere demisia unor înalți oficiali și reglementarea conținutului violent din mass-media, în urma a două asasinate în masă, scrie Le Figaro.


„Suntem șocați, nu putem înțelege, suntem furioși”, a declarat Jelena Mihajlovic în fața mulțimii din fața parlamentului. „Aceasta este o întrebare pe care ne-o punem cu toții: ce fel de țară vom lăsa copiilor noștri?”


Acestea sunt cele mai mari demonstrații din ultimii peste 20 de ani, când oamenii au ieșit în stradă în masă pentru a-l da jos pe omul forte al țării, Slobodan Milosevic. Protestatarii cer revocarea licențelor posturilor de televiziune care difuzează programe violente, precum și interzicerea ziarelor pro-guvernamentale care stârnesc tensiuni. De asemenea, protestatarii cer demisia ministrului de interne al Serbiei și a șefului serviciilor de informații, precum și convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru a discuta răspunsul autorităților la împușcături.


Președintele sârb Aleksandar Vucic a calificat protestele drept o acțiune „politică” și a anunțat o contramanifestație a susținătorilor săi pentru 26 mai, despre care a spus că va fi „cel mai mare miting din istoria Serbiei”.


După crime, el a promis un plan de dezarmare pe scară largă a populației. Potrivit proiectului de cercetare Small Arms Survey (SAS), 39% dintre locuitorii Serbiei dețin o armă de foc, cea mai mare rată din Europa.


În data de 3 mai, un copil de 13 ani a fost acuzat de uciderea a opt elevi și a unui paznic la școala pe care o frecventa în centrul Belgradului. La mai puțin de 48 de ore mai târziu, țara balcanică a fost zguduită de un alt schimb de focuri de armă, când un bărbat în vârstă de 21 de ani a împușcat mortal opt persoane în satele din apropierea Belgradului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7295 secunde