Simona Halep, la a doua abatere majoră de dopaj. Ce înseamnă Pașaportul Biologic al Sportivului

538
Simona Halep, la a doua abatere majoră de dopaj. Ce înseamnă Pașaportul Biologic al Sportivului - simonahalepiesirenervoasararisim-1684563675.jpg
Simona Halep ar putea primi o suspendare mare, de cel puțin doi ani, în urma noilor acuzații care i se aduc, privind nereguli în pașaportul biologic.


Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat, vineri, că Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza “neregulilor în paşaportul său biologic”.


Paşaportul Biologic al Sportivului (ABP), menţionat de ITIA în noua acuzaţie împotriva Simonei Halep, monitorizează anumite “variabile biologice” care dezvăluie indirect efectele dopajului, se arată pe site-ul oficial al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).


“Principiul fundamental al Paşaportului Biologic al Sportivului (ABP) este de a monitoriza în timp anumite variabile biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului mai degrabă decât să încerce să detecteze substanţa sau metoda de dopaj în sine”, precizează WADA.


Organizaţiile antidoping pot integra paşaportul biologic în cadrul mai larg al unui program puternic anti-doping pentru a:
- identifica sportivii care necesită atenţie suplimentară printr-o interpretare inteligentă şi în timp util a datelor din paşaport. ABP oferă informaţii valoroase care pot fi utilizate pentru a direcţiona mai eficient activităţile antidoping, cum ar fi testarea ţintă sau investigaţiile;


- urmări posibilele încălcări ale regulilor anti-doping (ADRV) în conformitate cu articolul 2.2 (Utilizarea sau încercarea de utilizare de către un sportiv a unei substanţe interzise sau a unei metode interzise) din Codul mondial anti-doping (Cod).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3083 secunde