Simona Halep nu mai este cea mai bună tenismenă a României. Pe ce loc a ajuns constănţeanca

165
Simona Halep nu mai este cea mai bună tenismenă a României. Pe ce loc a ajuns constănţeanca - fond-halep-nou-1683035023.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep nu mai este „prima rachetă” a României și a fost depășită în topul WTA de Irina Begu, conform clasamentului oficial live. Jucătoarea din Constanța a pierdut această onoare după aproape zece ani. Situația sportivei a fost analizată de jurnaliștii de la Tennis Press, care au subliniat faptul că nu a fost încă „judecată” în dosarul în care acuzată de dopaj.

Simona Halep a fost suspendată pe 7 octombrie 2022, dar nu a mai jucat niciun meci oficial din luna august, de la US Open. Jucătoarea din România a făcut mari eforturi să fie audiată, dar cazul său nu a fost încă dezbătut. Asta deși avocații ei au făcut mari eforturi și chiar fostul lider mondial a acordat un interviu în care și-a exprimat furia că lucrurile sunt tergiversate.

Simona Halep a început săptămâna pe locul 26 WTA, dar în clasamentul live se află pe 30. Nu mai este cea mai bună rachetă a României, după ce a fost depășită de Irina Begu, care a ajuns pe poziția cu numărul 27. Halep a fost zece ani fără două luni cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul profesionist. 64 de săptămâni a fost liderul WTA.

Interviul fulminant al Simonei Halep a fost preluat de cele mai importante publicații, site-uri și posturi de sport din Europa. Tennis Press a titrat „Un calvar nesfârșit”, jurnaliștii amintind situația în care se află sportiva noastră, care așteaptă de luni buni să fie judecată.

„Ea a fost nevoită să se oprească după o poveste foarte complicată și delicată în același timp. Suspendarea a fost o veste proastă atât pentru ea cât și pentru fanii ei. De atunci a început un adevărat calvar sportiv și personal”, a scris sursa citată.

Simona Halep a dezvăluit că ar putea fi audiată pe 28 mai, dacă Agenția de Integritate din Tenis (ITIA) nu va solicita o nouă amânare, așa cum

s-a întâmplat de două ori. Turneul de la Roland Garros începe pe 28 mai.

La scurt timp de la apariția declarațiilor Simonei Halep, ITF a reacționat și a transmis că nu are nicio implicare în speță și că ITIA, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, gestionează astfel de cazuri.

Situația le-a făcut pe unele publicații internaționale să scrie că Simona Halep ar fi confundat ITF cu ITIA, dar avocatul româncei, Howard Jacobs, a venit cu lămuriri.

„Nu există nicio diferență vizibilă în modul în care sunt tratate cazurile anti-doping, deoarece ITIA a preluat de la ITF aceiași avocați care judecă cazurile.

Toate documentele sunt depuse prin același portal online, este exact același grup de judecători, iar procesele sunt administrate exact de aceeași agenție, Sport Resolutions, care și în ziua de astăzi precizează pe site-ul său că procesele anti-doping din tenis sunt decise de Tribunalul Independent ITF”, a declarat Howard Jacobs, citat de Eurosport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9835 secunde