Cazul Simonei Halep, anchetat de jurnaliști germani. "Decizia va fi crucială pentru lupta antidoping din tenis"

470
Cazul Simonei Halep, anchetat de jurnaliști germani.

Articole de la același autor

Dezvăluiri recente în cazul Simonei Halep au fost făcute în urma unei anchete de amploare realizate de către jurnalişti germani.

După cum deja se știe, Simona Halep este suspendată temporar după ce a fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la US Open.

Tenismena română și Kamil Majchrzak au fost suspendaţi temporar după ce au picat testele antidoping. Niciunul dintre cazuri nu a fost încă elucidat. Detaliile aflate de nemți sunt extrem de interesante, conform Frankfurter Allgemeine.

Nemții au găsit o asemănare izbitoare între Halep și Kamil Majchrzak. Ambii spun că s-au contaminat fără să ştie din ce cauză. Poloneza Iga Swiatek a lucrat cu același preparator fizic care îi procura medicamentația lui Kamil Majchrzak.

„Cercetare pe termen lung: încă nu există o soluție pentru cazurile Halep/Majchrzak. Polonezul a fost testat pozitiv de patru ori, cu substanțe care sunt interzise oamenilor. O substanță a fost catalogată ca fiind dopaj genetic. El încearcă să explice că s-a contaminat. La fel și Simona Halep, care încearcă să demonstreze acest lucru în culise”, spune presa din Germania.

Un specialist în tenis la dublu a spus că antrenorul de fitness al lui Majchrzak controla tot ce lua. „În caz contrar, probabil că și eu aș fi fost deja testat pozitiv”, a spus acesta.

Liderul mondial Iga Swiatek a lucrat cu același preparator fizic până în 2020. Ea își verifica singură pastilele, iar motivul despărțirii dintre Swiatek și colaboratul ei ar fi altul decât cel de natură profesională, spun jurnaliştii germani.

Sursa citată mai scrie că decizia în cazul lui Halep va fi una istorică. „Substanța găsită în corpul Simonei Halep (n.r. – roxadustat) este destul de bizară, în timp ce în cazul lui Kamil Majchrzak vorbim despre substanțe periculoase pentru oameni. Decizia va fi crucială pentru lupta antidoping din tenis din următorii ani”, au mai dezvăluit jurnaliștii germani.

Primul verdict în cazul Simonei Halep va fi pronunțat de Tribunalul Sport Resolutions de la Londra, după 30 aprilie. Se prefigurează o decizie dură, dar Halep va avea dreptul să o conteste la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Şansele ca TAS să reducă pedeapsa sunt foarte mari.

Varvara Lepchenko a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost acuzată de dopaj de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). TAS a redus interdicția cu 27 de luni. Americanca a demonstrat că s-a contaminat cu modafinil. Acum se pregătește să revină pe teren. De asemenea, Maria Șarapova a primit inițial o suspendare de 2 ani pentru că ar fi folosit meldonium, dar TAS i-a redus pedeapsa la doar 15 luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6732 secunde