Școală infestată cu ploșnițe. Părinții sunt disperați

936
Școală infestată cu ploșnițe. Părinții sunt disperați - scoala-plosnite-1710950528.jpg

Articole de la același autor

O școală din Sectorul 5 din București este infestată de ploșnițe, iar părinții elevilor se declară de-a dreptul disperați din cauza situației.


Un părinte povestește, pentru Digi24, că este nevoit să își dezbrace copilul afară, pentru ca insectele să nu ajungă în casă.


Primăria de sector susține că au fost efectuate două dezinsecții la respectiva școală, dar ploșnițele au reapărut.
Părinții spun că primele probleme au apărut acum trei săptămâni, când au observat că cei mici aveau urme de înțepături pe piele.


„Știu toți părinții, copilul meu a observat, el a făcut o poză, m-a și sunat după ce a văzut și după ce mi-a trimis poza să îmi comunice. Îl verific în primul rând de la îmbrăcăminte, încălțăminte, până la caiete, cărți, ghiozdan. Când ajunge acasă, practic, îl dezbrac afară, iau toate hainele la controlat, toate cărțile, apoi el intră în casă, la duș și apoi se îmbracă. Nu este normal să facem acest lucru în fiecare zi”, a afirmat părintele.


„Vă dați seama că ne temem că, na, ne temem, toată lumea fuge de așa ceva. Geaca în saci, ghiozdanul în sac, până a doua zi. Mă tem, că na, sunt atâtea probleme pe care le poate da această insectă”, a mai dezvăluit un alt părinte.


Cum a încercat școala să scape de ploșnițe


O înregistrare cu camera ascunsă îl arată pe administratorul școlii spunând că prima dezinsecție a fost făcută abia pe 1 martie.


„A doua tură vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână. Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe întâi s-a făcut prima. La două săptămâni am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot. La a doua tură am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură”, spune acesta.


Direcția de Învățământ a Primăriei Sectorului 5 afirmă că prima dezinsecție a fost efectuată la începutul lunii, într-o singură sală de clasă, iar după alte aproape două săptămâni, a fost anunțată prezența insectelor și a fost reluată procedura de dezinsecție.


De asemenea, Inspectoratul Școlar București a declarat pentru aceeași sursă că a fost înștiințat cu privire la problemă și că se intervine pentru îndepărtarea insectelor, însă fără ca acest lucru să afecteze orele de curs ale elevilor.
Conducerea Școlii Gimnaziale „Ion I.C.Brătianu” nu a dorit să facă vreun comentariu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde