Siria va răspunde imediat unui nou atac al Israelului

52
Siria va răspunde imediat unui nou atac al Israelului - siria-1368119892.jpg
Siria va replica imediat și dur oricărui nou atac al Israelului asupra teritoriului său, a declarat, joi, pentru AFP, ministrul adjunct sirian al afacerilor externe Faysal Moqdad.

'Instrucțiunea a fost dată să se răspundă imediat oricărui nou atac israelian', a afirmat oficialul, ca urmare a raidurilor lansate vineri și duminică de aviația israeliană în împrejurimile Damascului.

'Represaliile noastre contra Israelului vor fi dure și dureroase. Israelul trebuie să știe (...) În niciun caz Siria nu va permite ca așa ceva (atacurile israeliene) să se repete', a subliniat el.

Israelul a lansat vineri și duminică o serie de raiduri în regiunea Damascului, care au vizat potrivit responsabililor israelieni arme iraniene destinate Hezbollahului, lucru dezmințit de autoritățile de la Teheran.

Moqdad a calificat drept 'minciună' afirmațiile Israelului cum că atacurile au vizat Hezbollahul și Iranul. 'Nu există Iran și Hezbollah' în Siria, a spus el. 'Nu există mașini care să transfere arme' spre Hezbollah în Liban, a adăugat oficialul sirian.

Întrebat asupra convorbirii telefonice pe care președintele rus, Vladimir Putin, a avut-o, luni, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ministrul adjunct de externe sirian a răspuns: 'Cred că i-a spus 'destul este destul'. Aceste atacuri pun în pericol întreaga situație din Orientul Mijlociu și acest tip de acțiune trebuie să înceteze'. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1974 secunde