Sistem nou, centralizat, de achiziții publice în asistența medicală de urgență

235
Sistem nou, centralizat, de achiziții publice în asistența medicală de urgență - spitale-achizitii-publice-1709825970.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, un act normativ privind organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). Este o măsură cu impact major în Sănătate, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Reglementarea va avea un impact social pozitiv prin îmbunătățirea răspunsului în situații de urgență și a calității asistenței medicale de urgență.


“Propunem un nou sistem centralizat de achiziții publice în asistența medicală de urgență. Aici se cheltuie cel mai mult și aici vom obținem reduceri masive de costuri la produsele medicale. Practic, tot ce economisim de la achiziții vom folosi pentru a motiva financiar personalul medical, conform celor convenite cu sindicatele de la Sanitas. Este vorba despre zonele suprasolicitate ale sistemului, atât din spitale, cât și din asistența socială”, a declarat Marcel Ciolacu.


Pentru eficientizarea cheltuielilor publice în domeniul sănătății, spitalele care au în subordine/coordonare UPU/CPU, vor avea dreptul de a se înscrie în achizițiile centralizate derulate de ONAC și cu cantități de produse aferente necesităților proprii, în măsura în care consideră că specificațiile tehnice ale produselor necesare activității SNAMUPAC satisfac, de o manieră corespunzătoare, necesitățile în cauză.


Astfel, se reglementează cuprinderea în contractul de management a unor atribuții și criterii de performanță specifice cu privire la opțiunea înscrierii în achizițiile centralizate derulate prin ONAC.


Totodată, se propune stabilirea unor norme de nivel primar care să dea posibilitatea reglementării prin acte normative de nivel inferior a obligațiilor specifice ale furnizorilor de servicii medicale, alături de demersurile care trebuie realizate de managerul spitalului public cu privire la achizițiile centralizate derulate prin ONAC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4469 secunde