Social-democrații germani au aprobat formarea unei coaliții cu Merkel

105
Social-democrații germani au aprobat formarea unei coaliții cu Merkel - social-1387124678.jpg

Articole recomandate

Partidul Social-Democrat german (SPD) a anunțat, sâmbătă, că membrii săi au aprobat printr-un referendum intern proiectul formării unui Guvern împreună cu conservatorii, deschizând astfel calea realegerii Angelei Merkel pentru un al treilea mandat de cancelar.

Conducerea SPD a anunțat, într-o conferință de presă, la Berlin, o victorie a taberei "da" cu aproape 76% din voturi, în urma unei consultări prin corespondență organizate în rândul celor aproximativ 470.000 de membri.

"De mult timp nu am mai fost atât de mândru că sunt social-democrat", a declarat președintele partidului, Sigmar Gabriel, în aclamațiile celor câtorva sute de activiști veniți din toată Germania să ajute la numărarea buletinelor de vot.

Acest rezultat pune capăt mai multor săptămâni de negocieri dificile în vederea formării unui guvern de "mare coaliție" sub conducerea cancelarului conservator, care a obținut o victorie detașată în alegerile legislative de la 22 septembrie. Merkel urmează să fie realeasă cancelar, marți, prin vot, în Bundestag. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde