SUA amenință talibanii cu noi atacuri aeriene dacă nu își opresc ofensiva în Afganistan

185
SUA amenință talibanii cu noi atacuri aeriene dacă nu își opresc ofensiva în Afganistan - razboi-1627296137.jpg
Statele Unite îşi vor continua atacurile aeriene împotriva talibanilor în cazul în care aceştia îşi continuă ofensiva pe care au lansat-o la începutul lui mai în Afganistan, a anunțat şeful operaţiunilor militare americane în Afganistan, potrivit Reuters și News.ro


„Statele Unite şi-au intensificat atacurile aeriene în susţinerea forţelor afgane în ultimele zile şi suntem pregătiţi să continuăm acest nivel înalt de susţinere în zilele următoare, în cazul în care talibanii îşi continuă atacurile”, a ameninţat generalul Kenneth McKenzie, comandantul Comandamentului Central al armatei americane (CENTCOM).


Talibanii au cucerit în decurs de aproape trei luni vaste porţiuni rurale în Afganistan, în cursul unei ofensive în toate direcţiile împotriva forţelor afgane, care a coincis cu începutul retragerii definitive a forţelor internaţionale din ţară, o operaţiune care se apropie de sfârşit.


Forţele afgane le-au opus până în prezent doar o rezistenţă slabă şi mai deţin controlul doar asupra principalelor capitale ale provinciilor şi principalelor axe mari.


„Guvernul din Afganistan va fi pus la grea încercare în zilele următoare. Talibanii încearcă să dea un caracter inevitabil campaniei lor. Ei se înşală (...). Victoria talibanilor nu este inevitabilă”, a avertizat generalul McKenzie.


„Noi vom continua să susţinem forţele afgane, inclusiv după 31 august”, data-limită anunţată a încheierii retragerii forţelor americane. „Acest lucru va avea loc, în general, din afara ţării şi va fi o schimbare semnificativă”, a avertizat generalul.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5543 secunde