Tehnologia de însămânțare a norilor a provocat inundații în țările din Golf

318
Tehnologia de însămânțare a norilor a provocat inundații în țările din Golf - inundatii-1641305559.jpg

Articole de la același autor

Mai multe țări din Golful Persic sunt în alertă din cauza ploilor torențiale care s-au abătut de câteva zile asupra acestei regiuni care de obicei este foarte caldă și aridă. Experții sunt de părere că tehnologia de însămânţare a norilor a contribuit la inundațiile care au lovit aceste țări. Climatologul Roxana Bojariu a explicat ce presupune această tehnică și când poate fi ea folosită, dar subliniază că fenomenele generate nu sunt controlabile.

Emiratele Arabe Unite, Qatar și Kuweit sunt trei dintre statele în care traficul a fost blocat de ploile torențiale. Mașinile nu au mai putut înainta, așa că șoferii au fost salvați din mijlocul apelor. Unele autoturisme au fost luate pe sus de șuvoaiele care au pătruns în locuințe și magazine. În Emiratele Arabe Unite, ploile torenţiale au căzut în toată ţara, în special în Dubai şi Abu Dhabi, iar vremea rea ar urma să continue până joi.

În Kuweit, de exemplu, orele au fost suspendate în majoritatea școlilor, iar pompierii au avut sute de intervenții, în care au salvat oameni rămași captivi în case.

O ploaie torenţială a căzut și peste vastul regat deșertic al Arabiei Saudite, inclusiv asupra pelerinilor aflaţi în oraşul sfânt Mecca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4094 secunde