Teroriștii din "Dosarul 11 septembrie" ar putea fi executați

419
Teroriștii din
Statele Unite ale Americii vor cere pedeapsa cu moartea împotriva kuweitianului Khaled sheikh Mohammed și a celorlalți patru acuzați în dosarul privind atentatele de la 11 septembrie 2001, a anunțat Pentagonul, care a dezvăluit capetele de acuzare la adresa celor cinci suspecți, transmite AFP.

Cei cinci "sunt acuzați că sunt răspunzători de pregătirea și executarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 din New York, Washington și Shanksville (Pennsylvania), care au ucis 2.976 de persoane", a precizat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Autoritățile trimit dosarul unei comisii militare speciale, "ceea ce înseamnă că cei cinci acuzați vor putea fi condamnați la moarte dacă vor fi găsiți vinovați", a subliniat Pentagonul.

Khaled sheikh Mohammed, cunoscut sub inițialele KSM, precum și Ramzi Binalshibh, Ali Abdul Aziz Ali, Walid bin Attash și Mustafa Ahmed al Hawsawi vor trebui să compară în termen de 30 de zile în fața unui tribunal militar excepțional din Guantanamo pentru a fi acuzați formal.

Procesul ar putea începe însă abia peste câteva luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5305 secunde