Tsipras: Austeritatea este de vină pentru Brexit

181
Tsipras: Austeritatea este de vină pentru Brexit - tsipras-1466875664.jpg

Articole recomandate

Premierul grec Alexis Tsipras, a cărui împotrivire față de politica Uniunii Europene a împins blocul comunitar într-o criză anul care a trecut, a afirmat că nu acuză poporul britanic pentru că a votat ieșirea din UE, ci mai degrabă pe liderii acesteia, relatează Agerpres.

Luând cuvântul în cadrul comitetului central al partidului său de stânga, Syriza, Tsipras a pus rezultatul privind Brexit pe seama ''deficiențelor cronice'' ale liderilor europeni și a insistenței lor pentru politicile de austeritate ce întrețin populismul și naționalismul.

''Cu toate că decizia poporului britanic ne întristează, ea trebuie respectată. Nu trebuie să învinuim poporul britanic când granițele rămân deschise pentru politicile de austeritate și stau închise pentru oameni'', a spus Tsipras.

Tsipras a condus Syriza spre victorie de două ori în alegeri și la un referendum anul trecut, în încercarea de a pune capăt unor ani de austeritate impusă Greciei, țară membră a euro, din cauza datoriei sale nesustenabile. Cu toate acestea, Tsipras a fost forțat de zona euro să accepte mai multe condiții în schimbul unui alt împrumut și al menținerii țării sale în euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9265 secunde