Turul Franței marcat de Google, printr-un logo special

68
Turul Franței marcat de Google, printr-un logo special - google-1372494481.jpg

Articole recomandate

Logoul de astăzi al GOOGLE prezintă doi cicliști, purtând faimosul tricou galben de lider al clasamentului general, care pedalează. Totodată, pe fundal se poate remarca o hartă a Franței.Ediția cu numărul 100 a Turului Franței va începe astăzi, la Porto Vecchio, în Corsica.

Le Tour de France, cunoscut și ca La Grande Boucle (Marea Buclă), a fost organizat pentru prima dată în 1903, se desfășoară pe un traseu cu o lungime totală de peste 3.200 de kilometri și durează trei săptămâni. În prezent, la această competiție participă cicliști și echipe din întreaga lume.

Turul Franței este împărțit în etape zilnice, iar, la finalul celor trei săptămâni, pentru fiecare concurent în parte se cumulează timpii obținuți pe fiecare segment, pentru a se determina câștigătorul. Zilnic, ciclistul cu cel mai mic timp acumulat după sfârșitul zilei precedente îmbracă un tricou galben de lider al clasamentului general.

Traseul competiției este modificat anual, dar întotdeauna Turul Franței se încheie la Paris, iar, din 1975, ultima etapă se desfășoară pe bulevardul Champs-Élysées.

Google își schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2514 secunde