Ucraina: Confruntări în Parlament, după ce premierul a fost atacat de un coleg de coaliție

84
Ucraina: Confruntări în Parlament, după ce premierul a fost atacat de un coleg de coaliție - revolta-1449855031.jpg

Articole recomandate

O serie de confruntări a izbucnit, vineri, în Camera Senatului Ucrainei, după ce un membru al coaliției de la guvernare a încercat să îl doboare de pe podium pe prim-ministrul ucrainean, Arseni Iațeniuk, în timp ce îi oferea un buchet de flori, la prezentarea raportului anual al activităților Guvernului, informează romanialibera.ro.

Facțiunea politică a lui Iațeniuk din Parlament este în conflict cu un grup politic loial președintelui Poroșenko din cauza nivelului crescut de corupție din țară.

Iațeniuk a insistat, în discursul din Parlament, că Guvernul nu are abilitatea de a instrumenta cazurile de corupție din țară.

"Cine pot pune sub acuzare persoanele? Procurorii. Deci, cine e responsabil de aceste cazuri? Biroul Parchetului General. Președintele numește procurorul general", a declarat în plen premierul ucrainean, citat de publicația Kiev Post.

Între timp, vineri, în fața clădirii Parlamentului, peste 1.000 de persoane au scandat demisia Guvernului și a șefului acestuia, Iațeniuk, potrivit presei ruse.

Demisia premierului este solicitată și de blocul parlamentar al lui Poroșenko.

Dar, răspunzând unei întrebări adresate din partea grupării politice a lui Poroșenko, Iațeniuk a zis că va demisiona doar dacă Parlamentul decide demiterea sa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2511 secunde