Ucraina respinge cererea de azil politic depusă de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili

129
Ucraina respinge cererea de azil politic depusă de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili - ucrainamihailsaakasvili-1508934450.jpg

Articole recomandate

Serviciul pentru Migrație din Ucraina a respins cererea de azil politic depusă de fostul președinte georgian și fost guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, a anunțat, ieri, procurorul general al Ucrainei, Yuriy Lutsenko, relatează Xinhua. El a explicat, în fața jurnaliștilor, la Kiev, că respingerea înseamnă faptul că Saakașvili poate fi expulzat sau extrădat din Ucraina.

Între timp, Saakașvili a scris pe Facebook că nu a primit un document oficial privind respingerea cererii de azil din partea Serviciului pentru Migrație.

Saakașvili, 49 de ani, a avut două mandate de președinte al Georgiei, din 2004 până în 2013. El a primit cetățenie ucraineană în mai 2015 și a fost numit guvernator al regiunii Odessa. Pe 26 iulie, președintele ucrainean Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană pentru că ar fi furnizat informații false în legătură cu obținerea unui pașaport ucrainean.

La sfârșitul lunii septembrie, biroul procurorului general al Georgiei a cerut Kievului să ia măsuri pentru extrădarea lui Saakașvili. În Georgia, el este acuzat de corupție, abuz de putere și deturnare de fonduri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9844 secunde