Un adolescent român, stabilit în Italia, a inventat o mască chirurgicală inteligentă. Va fi prezentată la Dubai Expo

99
Un adolescent român, stabilit în Italia, a inventat o mască chirurgicală inteligentă. Va fi prezentată la Dubai Expo - masca-1641479480.jpg

Articole de la același autor

Un tânăr român de 19 a reușit să inventeze o mască chirurgicală inteligentă. Aceasta va fi prezentată la expoziția mondială din Dubai și se bucură de un mare succes în Italia.

Viorel Ionuț Bohotici locuiește în localitatea Camerata Picena. Tânărul se află în Italia, alături de părinții săi români, de la vârsta de doi ani.

Adolescentul este student la inginerie electronică la Politehnica din Torino, iar ideea patentată de el a avut un mare succes în peninsulă.

Potrivit Antena3.ro deea i-a venit anul trecut, moment în care era încă în băncile liceului. Este o mască chirurgicală care își schimbă culoarea atunci când nu mai filtrează bine, relatează Ancona Today.


”Este vorba despre un indicator temporal pentru a determina valabilitatea bunurilor consumabile, funcționează cu o reacție biochimică și ar putea fi aplicat inclusiv în sectorul alimentar pentru alimentele expirate”, a povestit tânărul.

”Este utilă la intervențiile chirurgicale. Cei din jurul persoanei pot vedea când masca nu mai filtrează și eventual se îndepărtează, dar atenționează și persoana direct vizată care poartă o mască Fpp2 care, filtrând și la intrare, poate indica nivelul de siguranță,” a explicat acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde