Uniunea Europeană a prelungit cu încă un an sancțiunile împotriva Siriei

78
Uniunea Europeană a prelungit cu încă un an sancțiunile împotriva Siriei - euflag-1496064682.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a prelungit luni cu încă un an sancțiunile împotriva Siriei și a adăugat pe lista persoanelor supuse unor măsuri restrictive trei miniștri ai regimului lui Bashar al-Assad, transmite Agerpres.ro.


Oficialii sirieni vizați de noile sancțiuni sunt ministrul justiției, Hisham Al-Shaar, ministrul economiei și al comerțului, Samer Al-Khalil, și ministrul dezvoltării administrative, Salam Al-Saffaf, au declarat pentru DPA surse apropiate dosarului.

În total, 240 de persoane și 67 de entități siriene sunt vizate de interdicții de călătorie și de înghețarea activelor de pe teritoriul UE, din cauza ''represiunii violente împotriva populației civile în Siria'', precizează un comunicat al Consiliului European.

Sancțiunile în vigoare includ un embargou petrolier, restricții la anumite investiții, înghețarea conturilor din UE ale băncii centrale a Siriei, restricții de export la echipamente și tehnologie destinate monitorizării sau interceptării comunicațiilor online sau de telefonie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9852 secunde