Venezuela / Curtea Supremă va revizui deciziile pentru care Maduro a fost acuzat de ''lovitură de stat''

119
Venezuela / Curtea Supremă va revizui deciziile pentru care Maduro a fost acuzat de ''lovitură de stat'' - maduro-1491034544.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă din Venezuela va revizui două decizii prin care și-a atribuit puterile parlamentului și le-a ridicat deputaților imunitatea, transmite AFP, citând un acord încheiat sâmbătă între principalele instituții ale statului.


Reprezentanții acestor instituții, reuniți în cadrul Consiliului de Apărare al Națiunii, au decis să ''îndemne Tribunalului Suprem de Justiție (Curtea Supremă, n.r.) să revizuiască deciziile'' respective, ''pentru a menține stabilitatea instituțională și echilibrul puterilor'', arată textul acordului.

Consiliului de Apărare al Națiunii fusese convocat de urgență de președintele Nicolas Maduro. "Îmi asum, prin dialog și Constituție, sarcina rezolvării astăzi a impasului și convoc Consiliul național de securitate pentru a delibera și adopta o hotărâre chiar în această seară", a anunțat Maduro, potrivit Agerpres.ro.

Într-o nouă lovitură de forță a taberei prezidențiale, Curtea Supremă și-a atribuit joi puterile parlamentului, bastionul opoziției, la două zile după ce le-a ridicat imunitatea.

Această decizie se traduce printr-o nouă escaladare a crizei politice ce agită această țară, după victoria opoziției antichaviste în alegerile parlamentare de la sfârșitul lui 2015, pentru prima dată în ultimii 17 ani. 


Președintele parlamentului venezuelean, Julio Borges, l-a acuzat joi pe șeful statului de ''ovitură de stat''. ''În Venezuela, Nicolas Maduro tocmai a comis o lovitură de stat'', a declarat Borges în timpul unei conferințe de presă în fața parlamentului, chemând armata să ''iasă din tăcere'' în fața acestei încălcări a ordinii constituționale.

Miniștrii de externe din Brazilia, Argentina, Paraguay și Uruguay, parteneri ai Venezuelei în cadrul Mercosur, vor participa sâmbătă la o reuniune de criză cu privire la situația din Venezuela, a anunțat vineri diplomația argentiniană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.996 secunde