Veşti proaste pentru români. Energia electrică s-a scumpit de patru ori faţă de anul trecut

237
2
Veşti proaste pentru români. Energia electrică s-a scumpit de patru ori faţă de anul trecut - energie-1664819288.jpg
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM a crescut de peste patru ori faţă de preţul de anul trecut, arată un raport postat pe site-ul operatorului bursier, potrivit RomâniaTV


Veşti proaste pentru români. Energia electrică pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare – PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh în luna august 2022, valoare de peste patru ori mai mare decât preţul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 554 lei pe MWh, confor raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier.


Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 5,3 miliarde de lei, în august, în creştere cu 416% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a crescut cu 20%, până la 2.221.507 MWh, arată datele operatorului bursier.


Cota de piaţă a PZU a fost de 39% în august, faţă de 51% anul trecut. Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 336 de participanţi, dintre care activi au fost 220. Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.


Comentează știrea

Toaras al M(u)e
4 octombrie 2022
IKONOMIE KURENT

Vesti bune pentru romani ; In schimb toti vom avea masini electrice ( norma mue )

Constantin
4 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Romanul are o vorba: "prostia se plătește" ! Problema este legata, însă, de faptul ca trădarea o face și mai scumpa !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2385 secunde