Vești proaste pentru șoferii români. Motorina se scumpește din nou, iar prețurile vor urca în continuare

469
Vești proaste pentru șoferii români. Motorina se scumpește din nou, iar prețurile vor urca în continuare - soferi-1662133773.webp

Articole de la același autor

Visul frumos al compensării la pompă pare să se fi terminat, pentru că prețul motorinei a început din nou să crească, iar un litru a ajuns să coste, în benzinăriile din Capitală, aproape 8,50 de lei, potrivit Antena3.ro


Experții spun că prețurile vor continua să crească și după ce va expira, la finalul lui septembrie, compensarea de 50 de bani pe litru. Introducerea subvenției de 50 de bani la prețul combustibilului începe să aibă efectele adverse, despre care analiștii din domeniu au avertizat încă de la anunțarea deciziei. Cererea de motorină a crescut, iar piața reacționează.

Dacă în urmă cu o săptămână pentru un plin compus din 50 de litri de motorină plăteam în jur de 413 lei, în prezent, pentru același plin, plătim cu 8 lei mai mult, ajungând la 421 de lei.

"Această reducere de 50 de bani nu a făcut decât să accentueze creșterea de cerere pe piața de carburanți. Pentru că a scăzut artificial prețurile, dar numai o componentă din preț, în schimb, componentele principale care definesc prețul, acolo nu se poate interveni, evident. E o piață liberă", a explicat Corina Murafa, analist politici energetice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9682 secunde