Video VIDEO Maia Sandu: Statutul de ţară candidată este ''lumina de la capătul tunelului''

129
VIDEO Maia Sandu: Statutul de ţară candidată este ''lumina de la capătul tunelului'' - maiasandue1642248193927-1656069745.jpg

Articole recomandate

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat vineri că acordarea statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană (UE) reprezintă "lumina de la capătul tunelului" şi un obiectiv pentru care instituţiile şi societatea ţării lucrează de ani de zile, relatează EFE, citată de Agerpres.


''Statutul de ţară candidată ne oferă o direcţie clară de dezvoltare şi, mai important, ne dă speranţă. Suntem o ţară mică care va fi mai sigură în familia UE'', a declarat ea într-o conferinţă de presă privind decizia luată joi seara de Cei 27.


În discursul său, transmis în direct la televiziunea publică, Sandu a avertizat că statutul ''nu schimbă lucrurile peste noapte'', dar pentru moldoveni ''este o speranţă, lumina de la capătul tunelului''. ''Apartenenţa la UE înseamnă să faci parte din piaţa UE. Pentru cetăţeni, apropierea de UE înseamnă garantarea drepturilor şi libertăţilor lor şi mai multe oportunităţi aici, acasă".


Preşedinta a subliniat că bucuria pentru obţinerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la UE este umbrită de criza majoră provocată de războiul din Ucraina. Potrivit acesteia, nu există niciun domeniu al vieţii sociale şi economice care să nu fie afectat de război, creşterea preţurilor la combustibil şi nu numai, toate au fost afectate în mod dramatic de război. Aceste crize au cauze externe, iar instrumentele cu care ne putem apăra împotriva lor sunt limitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3435 secunde