Video VIDEO| Secretele celei mai vechi masonerii feminine din lume, Marea Lojă Feminină din România

1067
VIDEO| Secretele celei mai vechi masonerii feminine din lume, Marea Lojă Feminină din România - femeisimasonerie70037800-1313902335.jpg
Au fost anchetați, închiși, deportați în lagărele de muncă din Bărăgan. Comuniștii nu i-au cruțat pe membrii săi, dar, în ciuda acestor tratamente, niciun guvern nu și-a permis să dea un decret prin care să interzică masoneria. E un subiect despre care s-a vorbit atât de mult și în necunoștință de cauză, încât adevărurile au fost aruncate în derizoriu.

Marea Lojă Feminină din România, cea mai veche masonerie feminină din lume, a fost reînființată în anul 2000 și are în prezent peste 100 de membre, potrivit Realitatea.net. Marea Lojă Feminină a luat ființă la începutul secolului trecut, la Mangalia.

În România sunt aproape 10.000 de masoni. De trei ori mai muți decât în celelalte țări ale blocului comunist și la fel de mulți ca în perioada interbelică. Cifrele spun că în ultimii ani, tinerii au fost cei care au intrat masiv în rândurile unei societăți nu secrete, ci discrete.

Istoria arată că cei mai mulți masoni au fost, de-a lungul vremii, doctori. Printre ei, s-au strecurat, la noi, 2500 de ingineri, 1500 de economiști, câteva sute de juriști, profesori, artiști sau preoți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3146 secunde