Medicul de gardă

Când devin fructele un pericol pentru copii

143
Când devin fructele un pericol pentru copii - 2iuniemediculfructesoare-1370177748.jpg

Articole de la același autor

"Băiețelul meu are zece ani și e foarte pofticios. E un chioșc lângă noi de legume-fructe. Ca să le vândă mai repede, le expun pe trotuar, le bate soarele toată ziua, iar el, de poftă, le spală puțin și le mănâncă încinse. Nici n-are cine să-l supravegheze, că stă cu cheia de gât. E po-sibil să facă urticarie de la fructele astea încinse?" – este dilema unei mame, care consideră că acest tip de comerț este scăpat de sub control, din moment ce, mai ales copiilor, li se pune deasupra marfă care arată bine, iar pe fundul sacoșei, "stricăciuni".

v v v

Că fructele comercializate fără respectarea unor condiții elementare, printre care se numără și expunerea prelungită la razele arzătoare ale soarelui constituie un pericol pentru sănătatea nu doar a copiilor, ci și a adulților, ne-a confirmat și dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Mai mult decât atât, în zilele călduroase, toate alimentele alterate duc la apariția urticariei. Așadar, nu este bine să se consume, atât de către copii, cât și de către adulți, nici alimente, ciocolată, alte dulciuri, dar nici fructe care au stat prea multe ore la soare.

Referitor la urticarie, aceasta este una dintre alergiile cele mai des întâlnite în perioada verii, semnele fiind niște erupții roșiatice, cu proeminențe albicioase, pruriginoase, care apar pe piele. Vina pentru această reacție a organismului o poartă căldura, iar când este vorba despre produsele care conțin ciocolată, dar și cele de patiserie, riscul de a face urticarie este iminent. De aceea, urmăriți să cumpărați produse numai din locuri autorizate, păstrate în condițiile de temperatură cerute de etichetă. Pentru un tratament corect, se recomandă consultarea unui medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Februarie 2013
Stire din Sănătate : De ce sunt fructele cele mai bune!
Pagina a fost generata in 0.4604 secunde