Campanie pentru sănătatea copiilor de grădiniță

175
Campanie pentru sănătatea copiilor de grădiniță - campaniecopiigradinite-1368107872.jpg

Articole de la același autor

Peste 400 de grădinițe din toată țara participă la Campania "5 porții de legume, fructe sau suc de fructe", demers prin care se promovează consumul de legume și fructe de către copii. Acțiunea a fost lansată în luna martie și se desfășoară până în iulie 2013 și este o parte a campaniilor naționale de educare, realizate în Polonia și România, al căror obiectiv este de a promova consumul adecvat de legume, fructe și suc de fructe 100% în rândul adulților și al copiilor. 

Programul pentru grădinițe include materiale specifice pentru fiecare instituție, certificate de participare și un concurs artistic cu premii atractive.

Toate grădinițele participante vor primi materiale de instruire pentru cadrele didactice și cărți de colorat pentru copii. Cărțile pentru cei mici conțin jocuri, desene-jocuri și puzzle-uri despre recomandările pentru un consum adecvat, bazate pe dieta cu legume, fructe și suc de fructe 100%. De asemenea, grădinițele vor primi afișe de promovare a programului și broșuri educative pentru părinți.

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, adulții și copiii ar trebui să mănânce zilnic cel puțin 400-500 g de fructe, împărțite în cinci porții. Consumul potrivit este deosebit de important pentru creșterea copiilor, iar educația în acest domeniu ar trebui inclusă atât acasă, cât și la grădiniță - locuri în care copiii petrec mult timp, pentru învățare și joacă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4948 secunde