Sfaturi practice pentru a mânca mai multe legume

323
Sfaturi practice pentru a mânca mai multe legume - maimultelegume-1364908959.jpg
Legumele sunt esențiale pentru sănătate, însă mulți le consumă în cantități mici și se limitează la aceleași combinații de mâncăruri. Eva.ro te învață trucuri utile ca să introduci mai multe legume variate în meniul tău:

1. Adaugă broccoli crud mărunțit după ce ai stins focul la ciorbă

Prepară în fiecare săptămână câte o ciorbă de legume sau supă cremă, având de fiecare dată altă legumă pe care să o folosești la principală. Nu fierbe niciodată ciorbele peste măsură, cu atât mai mult dacă sunt preparate

doar din vegetale! Un alt mic truc ca să le faci mai gustoase și sănătoase este acela de a tăia mărunt câteva florete de broccoli și verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar) pe care să le adaugi după ce ai închis focul de sub oală.

2. Curăță câteva legume, feliază-le și ține-le într-o caserolă

În week-end sau într-o seară când ai mai mult timp, curăță, spală și feliază câteva legume pe care să le ții într-o caserolă la frigider pentru zilele în care ești prea obosită să mai faci treabă. Morcovii, guliile, țelina (rădăcină și tulpini), conopida sunt câteva dintre legumele pe care te poți baza. Dacă te deranjează faptul că se oxidează, stropește-le cu puțină zeamă de lămâie înainte de a le pune în caserolă.

3. Înlocuiește semințele sau popcornul cu legume feliate când te uiți la un film

Odată ce ai legumele feliate la frigider îți va fi simplu să le iei cu tine în fața televizorului, înlocuind astfel semințele, chipsurile sau orice alte ronțăieli nesănătoase pe care ești tentată să le consumi când vizionezi un film.

4. Cumpără în fiecare săptămână alte legume pentru a avea un meniu variat

Ca să te asiguri că nu te limitezi la aceleași legume, încearcă să alegi săptămânal câte patru legume-vedetă pe baza cărora să-ți structurezi meniul. Următoarea săptămână încearcă să alegi alte patru legume și tot așa. Nu te limita doar la cartofi, fasole sau varză!

5. În cămară trebuie să ai în-totdeauna ceapă, usturoi și morcovi

Poți să prepari orice mâncare dacă ai mereu la îndemână baza: ceapă, usturoi și morcovi.

6. Prepară în fiecare săptămână câte un pateu vegetal pe care să-l consumi cu legume
Pateurile vegetale au la bază boabe de fasole, tofu moale, boabe de năut, semințe crude (dovleac, floarea-soarelui), nuci crude, dovlecei, avocado pe care le poți combina cu ulei/pastă de susan, usturoi, verdețuri și mirodenii favorite. Având în frigider acest pateu poți să-l consumi cu bețișoare de legume, mărind astfel consumul de vegetale.

7. Ține în frigider un borcan cu dressing de casă pentru a-l avea la îndemână pentru salate

Un dressing ușor și aromat merită păstrat în frigider pentru serile când te întorci de la muncă. Dacă vei păstra în frigider un bol cu verdețuri spălate și mărunțite le vei avea la îndemână și vei putea să pui puțin dressing pentru a obține o cină ușoară și rapidă. Salata merge și alături de o bucată mică de carne slabă sau de pește la grătar. 


8. Fă-ți sucuri proaspete de legume sau smoothie-uri

Un suc de morcovi, sfeclă, portocale și măr merge de minune în zilele în care ai poftă de un suc delicios și plin de vitamine. De asemenea, poți să prepari și smoothie-uri amestecând legume, verdețuri, banană și măr.

(Sursa: eva.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Tratarea sinusurilor inflamate
Pagina a fost generata in 0.9241 secunde