Alimentația corectă, drumul spre sănătate

155
Alimentația corectă, drumul spre sănătate - alimentatiasanatoasa-1363009853.jpg
Există foarte multe reguli referitoare la un stil de viață sănătos. Uneori este greu să le respectăm, pentru că ni se pare greu să avem reguli chiar și atunci când vine vorba despre mâncare. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că un stil de viață sănătos înseamnă o serie de principii ce trebuie respectate. 


Astfel, un adult trebuie să consume în jur de 2.000 de calorii pe zi, să bea peste doi litri de apă, să mănânce cel mult două felii de pâine la o masă, două porții de carne pe săptămână și două fructe pe zi, scrie evz.ro.

Printre cele mai importante reguli de care trebuie să ținem seama pentru a avea o viață sănătoasă, se numără hidratarea ca la carte. Un adult trebuie să bea zilnic cel puțin doi litri de apă. Apa plată e recomandată tuturor, dar cea carbogazoasă trebuie evitată de bolnavii de ulcer și gastrită.

Necesarul de calorii. Un adult trebuie să consume, zilnic, 1.800-2.200 de calorii, în funcție de sex, vârstă, activitate fizică. Există mai multe scheme de calcul al numărului de calorii elaborate de Organizația Mondială a Sănătății, dar metabolismul e cel care dictează câte calorii putem consuma fără să ne îngrășăm. De aceea, gustările dintre mese nu trebuie să fie prăjiturile sau biscuiții, ci un iaurt, un măr sau un pahar cu lapte. La fel de importante sunt și orele meselor. Trebuie să aveți trei mese principale, precum și două gustări. De asemenea, recomandat este să consumați de două ori pe săptămână carne de pui sau curcan și maximum o dată pe săptămână carne de vită, oaie sau porc. Consumul de ouă trebuie să fie moderat, respectiv trei sau patru pe săptămână. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7115 secunde