Veterinarul pe recepție

Care e mâncarea de bază a papagalilor

113

Articole de la același autor

"Am primit doi papagali superbi de la un prieten, i-a cumpărat dintr-un magazin. Mi-a spus că vânzătorul i-a recomandat să fie hrănit zilnic cu mei. Eu știu că papagalii sunt pofticioși, ciugulesc orice de pe masa stăpânului. Aș vrea să-i hrănesc sănătos, dar nu mă pricep, am nevoie de ajutorul veterinarului!" (Luminița Onofrei).

v v v

Într-adevăr, doamnă Onofrei, mâncarea de bază a perușilor este meiul. Nu o spunem noi, ci medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, care a considerat important, înainte de a intra în detalii, să menționeze că și colivia trebuie să se bucure de o atenție specială. Mai exact, pe fundul acesteia va trebui să puneți nisip dezinfectat (spălat și ars pe o tablă pe flacără la aragaz), iar peste nisip se pun coji de ouă sfărâmate, uscate.

Revenind la alimentație, pe lângă mei, perușilor le plac și alte semințe precum ovăzul, floarea-soarelui. De asemenea, le face plăcere să mănânce și miez de pâine, brânză dulce, cartof fiert, brânză dulce.

Fructe și verdeață. Perușii adoră să mănânce banană, mere, dar și pătrunjel verde. În plus, le-ar prinde bine și un amestec numit hrană moale, preparat dintr-un ou fiert tare, foarte bine mărunțit cu furculița, un morcov dat pe răzătoarea mică, amestecat cu două-trei lingurițe de pesmet, plus două-trei vârfuri de cuțit de praf de coajă de ou făcut la râșnița de cafea. Amestecul de hrană moale se păstrează la frigider, iar papagalul va primi câte un căpăcel, atenție, la temperatura camerei. Și nu în ultimul rând, puteți procura de la farmaciile veterinare și polivitamine, ca o măsură în plus că păsările vor primi nutrienții de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Supă de pui cu porumb și smântână
Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Fun : Viagra taie pofta de mâncare
Pagina a fost generata in 1.1025 secunde