Ce miracole face banala ceapă

806
Ce miracole face banala ceapă - 16iansiteceapa-1389882702.jpg
Din păcate, din cauza mirosului dezagreabil și puternic, calitățile terapeutice ale cepei sunt ignorate. Specialiștii Sănătate.ro atrag atenția că banala ceapă este un antibiotic natural, un excellent remediu în bolile renale, dar și un factor de longevitate. 
Bună pentru reumatism. Ceapa conține carbohidrați, între 28 și 36 de calorii (la 100 de grame), cantități importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitaminele A, E, C, complexul B, proteine, precum și substanțe cu proprietăți antiseptice. Specialiștii au descoperit că ceapa este un diuretic excelent, care favorizează eliminarea unei cantități importante de sodiu din organism. Datorită acestei proprietăți, terapeuții recomandă bolnavilor de gută, reumatism și de azotemie (exces de uree sau de acid uric în sânge) să consume zilnic câte 150 g de ceapă crudă timp de 21 de zile.
Dușmanul tusei. Dacă nu mai scapi de tuse, poți prepara un leac pe cât de simplu, pe atât de eficient: amesteci cinci lingurițe de suc de ceapă cu opt lingurițe de miere. Leacul îl consumi în trei reprize, timp de cinci zile. Efectele terapiei sunt extraordinare: accesele de tuse încetează și elimini secrețiile acumulate. La fel de eficient pentru tusea persistentă este decoctul de ceapă. Băutura o prepari din două cepe, pe care le fierbi în 500 ml de apă, apoi o îndulcești cu miere.
Apără organismul de cancer. Cercetătorii italieni au studiat efectele dietei bogate în ceapă asupra populațiilor din sudul Europei. Ei au descoperit că în țările în care locuitorii folosesc ceapa în alimentație este redus riscul de apariție a diverselor forme de cancer: laringian, esofagian, ovarian, colorectal, de prostată și de sân. Ca și usturoiul, spun specialiștii, ceapa are o cantitate mare de seleniu, o substanță care apără organismul de cancer.
Tinctura de ceapă, ca antibiotic.Tinctura de ceapă se prepară din 500 g de ceapă, care se pun la macerat în 500 ml alcool de 40 de grade. După 10 zile, lichidul se filtrează. Leacul, cu proprietăți antibiotice, se administrează de trei ori pe zi (câte 30 de picături) în tratamentul arteritei, al bolilor interne din sfera aparatului respirator și al bolilor de piele. În acest ultim caz, leacul se aplică pe pielea unsă înainte cu cremă de gălbenele.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Așa se curăță hainele pătate
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 5.0979 secunde