Veterinarul pe recepție

Ce trebuie să știți înainte de a vă lua un hamster

642
Ce trebuie să știți înainte de a vă lua un hamster - 21martieveterinar2-1332342004.jpg
"Micuțul meu își dorește ca… Iepurașul de Paști să-i aducă doi hamsteri. Aș vrea să știu la ce mă înham, mai ales că sunt plecată toată ziua de acasă. Vă mulțumesc pentru răspunsul prin această rubrică" (Ana Oana Croială).

v v v

Sunteți plecați de acasă în timpul zilei, iar acesta este motivul care vă împiedică să vă luați un animal de companie? Ei bine, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu vă recomandă să achiziționați unul sau mai mulți hamsteri, animale micuțe, dar extrem de drăgălașe, recunoscute drept anima-le nocturne, în sensul că cea mai mare parte a zilei și-o petrec dormind. Mai mult, nici îngrijirea lor nu este sofisticată și nici costisitoare. Asta nu înseamnă că nu trebuie îngrijite cu simț de răspundere, cu atât mai mult cu cât vă vor cuceri prin drăgălășenia lor. De aceea, specialistul a considerat oportun să atragă din start atenția că durata de viață a unui hamster este de circa trei ani, rareori patru ani. Referitor la specii, trei sunt mai des întâlnite, toate având nevoie cam de aceleași îngrijiri. Deși au vederea slabă, mirosul și auzul foarte dezvoltate îi ajută pe hamsteri să-și recu-noască stăpânii după sunetul vocii și miros, lucru care vă va încânta cu siguranță.

E, totuși, o problemă!

Stimată doamnă Croială, am înțeles că fiul dumneavoastră își dorește doi hamsteri. Ar fi bine să optați pentru aceeași specie, întrucât nu trebuie să fie ținuți împreună mai mulți hamsteri din specii diferite. Dacă există, va trebui ca fiecare să aibă cușca lui, pentru a evita pericolul gestațiilor repetate, dar și al bătăilor între hamsterii de același sex. Ideal ar fi ca aceste cuști să fie din plastic, cu gratii. Hamsterii se simt bine și în așa-zisele acvarii, cu multe jucării la dispo-ziție, căci sunt extrem de jucăuși. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.291 secunde