Cuget Liber vă ascultă

115
1
Cuget Liber vă ascultă - siglacuget2-1371074478.jpg

Articole de la același autor

Termen răspuns CEDO

"Fratele meu a depus o plângere la CEDO, aproape se face anul și n-a primit nici până astăzi răspuns. Noi știam că în jumătate de an sunt obligați să ne răspundă măcar. S-a schimbat cumva legea? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, Mihai".

Răspuns:Potrivit avocatului Aurel Glăvan, orice sesizare făcută la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) trebuie să primească un răspuns, fie pozitiv, fie negativ, în termen de șase luni.

Bagaj uitat în tren

"Acum câteva zile, mi-am uitat în trenul de București – Constanța o parte din bagaj. Aș vrea să știu dacă mai pot să-l recuperez și de unde? E vreo limită de timp în care sunt păstrate? Întreb toate astea pentru că momentan sunt plecat și presupun că e nevoie de buletin în original ca să-l ridici. Liliana Lemnaru".

Răspuns: Potrivit reglementărilor în vigoare, bagajele, dar numai acelea care au fost găsite de agenții operatorilor de transport feroviar public de călători sunt depuse la stația de domiciliu, respectiv stația finală a trenului. Există însă și posibilitatea ca bunurile să fi fost însușite de un alt călător, înainte ca agenții feroviari să le vadă.

Succesiune

"Suntem trei frați și moștenim îm-preună o casă, care acum e închiriată. Mai avem, tot împreună, fără cadastru sau intabulare, și un teren de 3,5 hectare. Eu aș putea să-mi vând partea mea câtă vreme frații nu vor să vândă și nici să plătească pentru succesiune? Irina Ploscaru".

Răspuns: Până când nu perfectați actele de succesiune, nu se poate vinde terenul respectiv. În cazul în care ceilalți moștenitori vor refuza sistematic să se prezinte la notar, în vederea efectuării succesiunii, toți notarii contactați ne-au spus că îi puteți acționa în judecată, dacă asta doriți.

Comentează știrea

Mine
13 iunie 2013
CEDO

Atentie : CEDO iti raspunde in 6 luni daca cererea se incadreaza in procedura de admisibilitate. Daca nu se incadreaza , nu iti raspunde. Procedura admisibilitatii o gasiti pe pagina de internet a CEDO.Apoi intrarea cererii la Curte pentru judecata dureaza , functie de problema ridicata.Daca intrati de siteul CEDO va veti convinge de durata proceselor.Eu astept raspunsul Curtii la cerea mea , care a indeplinit procedura de admisibilitate , din 2006 ! Daca cererea dv. este admisa , veti primi mai multe marci cu codul de bare , necesar corespondentei ulterioare . Succes.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cuget Liber vă ascultă
Pagina a fost generata in 0.5075 secunde