Veterinarul pe recepție

Cum înveți cățelul să stea singur în casă

173
Cum înveți cățelul să stea singur în casă - 19augcainelesinguracasa-1376928437.jpg

Articole de la același autor

"Cum aude că pun cheile în yală, cățelul meu începe să latre de mama focului, din cauza asta am probleme cu vecinii. Iar cât lipsesc, roade pantofi, strică… Poate mă ajută veterinarul cu niște sfaturi. Vă mulțumesc mult, Aida Luca".

v v v

Doamnă Luca, după cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, prin această formă de manifestare, cățelul dumneavoastră vă ceartă că îl părăsiți, știut fiind faptul că singurătatea este foarte greu de suportat, cu atât mai mult cu cât câinele este mai mic și mai alintat. Nu e vina lor că se plictisesc foarte repede și tânjesc după dragostea și atenția stăpânului. Din păcate, nici programul de antrenament cel mai bun nu poate alunga sentimentul de părăsire și plictiseală. Ca să nu mai spunem că aceste animale își dau repede seama că au liber să încalce regulile trasate de stăpâni când aceștia lipsesc. Așa că își umplu timpul cu rosul pantofilor, dărâmatul obiectelor de pe masă, n-au nicio problemă nici să strice lucruri scumpe.

Ce-i de făcut

Încercați să lăsați cățelul singur în casă începând cu perioade scurte de o oră sau două. Cu timpul, se va obișnui și cu perioade mai lungi de singurătate. În câteva luni îl veți putea lăsa singur o după amiază întreagă. Cumpărați-i jucării pe care să le poată ronțăi în voie și ascundeți încălțămintea, puneți-i mâncarea în diverse boluri prin casă, pe care să le descopere pe rând, de-a lungul zilei și nu uitați să lăsați radioul să funcționeze la volum minim, să îi țină de urât. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Câinii de companie, o povară?
Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Și câinii îngrijiți miros?
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Pisica, "dușmanul" gravidei
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Pot să cresc iepuri pe balcon?
Pagina a fost generata in 0.4746 secunde