V-a rămas friptură de la masă? N-o dați câinelui!

723
V-a rămas friptură de la masă? N-o dați câinelui! - gratar13469381341346986473-1351548241.jpg
"Am de trei ani un câine Golden Retriever pe care-l hrănesc numai cu bobițe. Săptămâna trecută am fost la o nuntă și prietenii mi-au strâns de la masă toate fripturile de porc, să-i facă o bucurie câinelui. Problema e că mi-a rupt gardul de la atâta scărpinat. O fi de vină friptura de porc?" (Ionel Bucur).

Chiar dacă după anumite evenimente se găsesc suficiente produse sau resturi alimentare ce au la bază carnea de porc, asta nu înseamnă că acestea trebuie să se regăsească automat în alimentația animalelor de companie. Potrivit doctorului veterinar Gheorghiță Mureșanu, este contraindicat să vă hrăniți câinele sau pisica sau alte animale cu produse sau resturi alimentare al căror ingredient de bază este carnea de porc. Indiscutabil, le vor devora cu maximă plăcere, dar nu uitați că astfel de produse sunt greu digerabile. Drept urmare, pot provoca o intoxicație generalizată, manifestată din punct de vedere clinic, în principal, printr-o severă alergie cutanată. Drept urmare, animalele vor fi obligate să se scarpine atât de tare de orice obiect din preajmă, încât își pot provoca răni semnificative. Dacă observați că, de exemplu, pe pielea câinelui apar mici puncte roșiatice, este clar că animalul nu a tolerat carnea de porc și s-a ales cu o alergie pe fond alimentar. Mergeți de urgență la medicul veterinar, pentru recomandarea unui tratament detoxifiant cât mai eficient posibil. Pentru a preveni aceste neplăceri, animalele de companie ar trebui să-și primească aceeași alimentație corectă cu care, dealtfel, sunt obișnuite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Câinii de companie, o povară?
Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Și câinii îngrijiți miros?
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Pisica, "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 1.2688 secunde