Cum pot fi "pensionați" liderii locatarilor?

466
Cum pot fi
Vi s-a pus vreodată pata pe vreunul dintrei șefii asociației de proprietari din care faceți parte, pentru ca apoi să vă declarați neputința că nu-l puteți mișca din funcție? Cu toate că pensionarea, în sensul propriu al cuvântului, nu are cum să atingă această categorie, totuși, mai-marii unei asociații pot fi înlăturați de la conducerea treburilor comunității pe care o reprezintă dacă sunt contestați de majoritatea proprietarilor, în cadrul unei adunări generale, nu pe la colțuri.
"Mie nu-mi place deloc președintele asociației, crede că numai el le știe pe toate. Adevărul e că ne-a mai scos din încurcături, dar asta nu în-seamnă că dacă ne tratează de sus n-avem dreptul să-l trimitem… la a doua pensie, că oricum e pensionar cu acte în regulă. Problema e că nu cunosc legea, nu știu cum aș putea eu, de una singură, să-l trimit la pensie, dacă tot mă crede oaia neagră a blocului!" (Marieta Rică).

De unul singur chiar nu se poate!
Oricât ar fi de sensibilă situația, pentru a scăpa de un președinte neagreat de lo-catari (motivul contează mai puțin), în niciun caz nu trebuie scos la înaintare un singur om, pentru… demararea ostilită-ților. Lucrurile trebuie făcute ca la… lege, care spune că proprietarii nemulțumiți au dreptul să facă front comun și să ceară, în adunarea gene-rală, pe baza unui tabel cu semnături, revocarea din funcție a oricărei persoane din conducerea asociației.
Așadar, primul pas este întocmirea unui tabel al nemulțumiților, cu semnăturile de rigoare, pe baza căruia se va convoca o adunare generală extraordinară pentru schimbarea respectivei sau respectivelor persoane. Dacă jumătate plus unu dintre proprietari semnează "pentru", atunci convocarea și scopul ședinței sunt legale. Atenție, va conduce ședința persoana care a inițiat această acțiune! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3564 secunde