Medicul de gardă

Cum se instalează angina catarală

817
Cum se instalează angina catarală - 9octmediculangina-1349795721.jpg

Articole de la același autor

"Medicul i-a spus tatălui meu că are angină catarală. Eu nu am auzit de așa ceva și v-aș ruga din suflet să mă ajutați, prin această rubrică medicală, cu câteva informații, ca să înțeleg cum stau lucrurile. Vă mulțumesc!" (Larisa Moroianu).


v v v

Încercând să ne explice în termeni cât mai accesibili, dr. Iuliana Botezatu, medic specia-list în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a spus că, în general, angina catarală se instalează brusc, cu febră și dureri de gât, care se accentuează la înghițit. Amigdalele și cerul gurii devin roșii, presărate cu puncte albe, iar în majoritatea cazurilor, durerea se face simțită la nivelul urechilor.

E bine de știut că se cunosc două tipuri de angine: de origine virală (cu vindecare spontană) și cele microbiene, datorate streptococului A și care, netratate corect pot să afecteze grav inima, rinichii, să ducă la apariția flegmonului amigdalian și a unor abcese periculoase și dureroase sau, în cazuri foarte rare, la apariția unei celulite extensive a gâtului (poate fi fatală).

De aceea, la apariția bolii este nevoie de părerea medicului, singurul în măsură să stabilească originea afecțiunii, desigur, după analizele specifice, dar să și recomande tratamentul cel mai eficient.

Este interesant că pe lângă tratamentul medicamentos, fac bine și consumul de băuturi calde, înfășurarea gâtului sau scoaterea amigdalelor în cazul în care angina se va repeta la intervale scurte de timp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Nu luați analgezice în exces!
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Chistul osos la copii
Pagina a fost generata in 0.5274 secunde