Medicul de gardă

Cum știi că ai hernie de disc

627

Articole de la același autor

"Eu știu că de la hernia de disc ai dureri ca lumea, nu furnicături sau mici înțepături. Sper ca medicul să ne poată da, prin această rubrică, niște indicii. Vă mulțumesc, Cristina Dan".

v v v

Doamnă Dan, fără doar și poate, hernia de disc provoacă dureri. După cum ne-a explicat dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, această afecțiune se resimte la nivelul discurilor dintre vertebrele coloanei. Astfel, fie din cauza îmbătrânirii, fie a unui traumatism, discul poate aluneca din poziția lui normală, apoi se deformează și chiar se poate rupe. Urmarea: substanța gelatinoasă din interiorul discului iese în afară și atinge terminațiile nervoase. Cât privește simtomele care, odată identificate, vă pot duce cu gândul la hernia de disc, iată câteva dintre acestea:

Dureri în picior sau braț. Dacă discul afectat se află în partea de jos a coloanei vertebrale, adică în zona lombară, se va simți o durere puterică în fese, coapse și în picioare, mai jos de genunchi. Există și posibilitatea ca durerile să apară și în laba piciorului. Dacă discul care s-a deplasat se află la nivelul gâtului, durerile vor apărea la umăr și la braț. Partea rea este că durerile se vor permanentiza și vor fi resimțite chiar și în timpul nopții.

Senzații de amorțeală. În cazurile de hernie cervicală, apar amorțeli în degete, braț și antebraț, mai mult, există senzația unor furnicături în partea afectată.

Dincolo de aceste semne, persoana cu hernie de disc se poate plânge că o lasă puterile, că nu mai poate face anumite mișcări sau să ridice greutățile care, înainte, erau o nimica toată. Din toate aceste considerente, medicul consideră că astfel de simp-tome trebuie să ne conducă la cabinetul unui specialist, căci dacă nu se iau măsuri la timp, simptomele se pot agrava. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Semnele tahicardiei
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce unii copii nu iau în greutate
Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum scapi de urinarea nocturnă involuntară
Pagina a fost generata in 1.6709 secunde