De ce ar trebui să bem ceai de tei

263
1
De ce ar trebui să bem ceai de tei - siteceaitei-1415890299.jpg
Când ceaiul de tei este preparat așa cum trebuie, are o serie de efecte, unele de-a dreptul miraculoase. Iată câteva dintre acestea, menționate de Click sănătate: mărește diureza și secreția biliară, ajută la vindecarea răcelii și gripei, calmează tusea, combate tulburările digestive și scade tensiunea arterială. De asemenea, este recomandat în dureri de cap, spasme abdominale și febra musculară, iar datorită efectelor sedative ale florii, ceaiul se mai recomandă în insomnie, stări de nervozitate și suprasolicitare intelectuală. Nu degeaba virtuțile terapeutice ale teiului sunt exploatare din timpuri străvechi. Insă, indiferent cum consumăm ceaiul de tei, ca remediu natural împotriva anumitor afecțiuni sau ca simplu aliment, mai ales dimineața, specialiștii atrag atenția că trebuie să-l preparăm corect, în caz contrar, ne poate face mai mult rău, decât bine.

Regula nr. 1. Floarea nu se fierbe. În general, pentru prepararea ceaiului se folosește floarea bine uscată și mărunțită. Niciodată floarea nu se fierbe. Se clocotește apă și se toarnă peste floarea pusă în alt vas. Așadar, floarea de tei, o linguriță sau un plic pentru o ceașcă de apă clocotită, se lasă la infuzat cel mult trei, patru minute, atât cât lichidul să capete o culoare gălbuie-ruginie, după care se filtrează imediat. Când lichidul este de culoare roșie-maronie intensă, acel ceai nu se mai bea, este toxic și face rău. De aici, de la faptul că mulți nu știu cum să prepare ceaiul, s-a tras concluzia că teiul nu ar fi un bun remediu.

Secretele infuziei. Folosită sub formă de gargară, infuzia se face mai concentrată, patru linguri de plantă la un sfert de litru de apă clocotită și, pentru eficientă maximă, planta se ține în apă tot 3-4minute, ca și în cazul ceaiului de băut. În infuzia pentru gargară se poate adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar sau două lingurițe de zeamă de lămâie. Infuzia pentru gargară nu trebuie să fie mai caldă decât temparatura corpului. Pentru ochi iritați, obosiți și încercănați, se folosesc comprese, puse pe ochi, timp de 10, 15 minute, cu infuzie preparată în același fel capentru gargară.

Important! Prea concentrat și mai mult de trei cești pe zi, ceaiul din flori de tei poate avea efecte excitante asupra sistemului nervos, cauzând, de regulă, probleme cu somnul.

Comentează știrea

diana
15 noiembrie 2014
venituri suplimentare

Venituri suplimentare de minim 300 dolari/luna prin munca pe calculator la domiciliu 1-2 ore/zi. Cei interesati trimiteti textul INFO la adresa de e-mail [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ajutor social, după divorț
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : "Fratele meu, cu gazele nu te joci!"
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-reteta zilei
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Scutiri de taxe
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Pachetul de servicii medicale
Pagina a fost generata in 2.7282 secunde