Din sfaturile bunicii
l Pentru a obține o friptură de pasăre frumos rumenită ungeți-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subțire de zahăr praf.
l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul.
l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă.
l Florile de toamnă rezistă mai mult dacă înainte de a le pune în vază țineți capătul tăiat al tulpinei peste flacăra unui chibrit sau a unei lumânări.
l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).
l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos,pentru a fi siguri că nu mucegăiește.
l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează.
l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte circa zece minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan.
l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma, folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă și o va limpezi.
l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul.
l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă.
l Florile de toamnă rezistă mai mult dacă înainte de a le pune în vază țineți capătul tăiat al tulpinei peste flacăra unui chibrit sau a unei lumânări.
l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).
l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos,pentru a fi siguri că nu mucegăiește.
l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează.
l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte circa zece minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan.
l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma, folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă și o va limpezi.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 25 August 2011
Miercuri, 24 August 2011
Luni, 22 August 2011
Miercuri, 03 August 2011
Luni, 16 Mai 2011
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011