Din sfaturile bunicii

747
l Pentru a obține o friptură de pasăre frumos rumenită ungeți-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subțire de zahăr praf.

l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul.

l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă.

l Florile de toamnă rezistă mai mult dacă înainte de a le pune în vază țineți capătul tăiat al tulpinei peste flacăra unui chibrit sau a unei lumânări.

l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).

l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos,pentru a fi siguri că nu mucegăiește.

l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează.

l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte circa zece minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan.

l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma, folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă și o va limpezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Cetățenești : Tiramisu cu zmeură
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Pagina a fost generata in 0.3022 secunde