Efecte mai puțin știute ale strugurilor

108
Efecte mai puțin știute ale strugurilor - sitestruguri-1408638546.jpg
Nutriționiștii ne îndeamnă să mâncăm strugurii, mai ales în sezonul lor, pentru că sunt un izvor de sănătate, fiind bogați în vitamine și minerale. Iată câteva beneficii mai puțin cunoscute de marea masă de consumatori, prezentate de Unica.ro:

Scad colesterolului "rău". Consumul de struguri ajută și la scăderea colesterolului "rău", protejându-te de ateroscleroză. Acest lucru se datorează antioxidanților, substanțe care combat acțiunea radicalilor liberi (compuși chimici din aer, vinovați de apariția unor boli precum cancerul). Strugurii roșii conțin un antioxidant care reduce nivelul colesterolului din sânge, previne depunerea lui pe vase și protejează inima.

Purifică organismul. Strugurii sunt recomandați și în detoxifiere, având efecte benefice asupra sistemului digestiv, ficatului, rinichilor și asupra sângelui. Efectele detoxifiante se datorează unor substanțe conținute de sâmburi și de coajă, care ajută la curățarea intestinelor. De asemenea, și mustul este indicat, dacă vrei să ții o cură de detoxifiere.

Scad tensiunea arterială. Dintre toate fructele, strugurele este cel mai bine digerat de stomac. Puterile miraculoase ale strugurilor se datorează bogăției de minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, zinc și flor), precum și de vitamine (A, B și C) și de zaharuri "bune".

Efect de fortificare. Consumă struguri atunci când te simți obosit sau epuizat, dacă ai lipsă de calciu sau de magneziu, când ai anemie sau atunci când te refaci după o boală, recomandă specialiștii Click.ro. Dacă mănânci struguri la micul dejun, te vei simți în formă toată ziua, pentru că aceste fructe îți furnizează energia de care ai nevoie. Datorită zaharurilor "bune", strugurele este un aliment ideal și pentru cei care fac sport.

Leac în constipație și insomnie. Strugurii sunt un excelent laxativ, coaja și sâmburii ajutând la curățarea pereților intestinelor. Pentru rezultate rapide, consumă în jur de 400 de grame de struguri zilnic și evită alimentele care favorizează constipația (precum făinoasele).

Bogați în vitamine din grupa B, strugurii au efect calmant și sedativ. Dacă ai des insomnii, bea seara suc de struguri. S-a demonstrat că o cură de trei-patru săptămâni cu un astfel de suc poate asigura un somn liniștit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Joi, 21 August 2014
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Joi, 21 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 21 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 4.1769 secunde