Medicul de gardă

"Mă balonez, indiferent ce mănânc!"

305

Articole de la același autor

"Mi-am schimbat locul de muncă, aici e obiceiul ca toată lumea să mănânce la aceeași oră, 12,00. Eu eram obișnuită să mănânc ceva pe la două, dar nu pot să mă dau deoparte și mănânc cu ei, cu toate că nu simt foame. Pro-blema e că mă balonez rău de tot, nu contează ce mănânc, ceea ce înainte nu se întâmpla. Mă poate ajuta medicul cu niște sfaturi? Vă mulțumesc, A.G.".

v v v

După cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, o cauză principală a senzației repetate de balonare se datorează și obiceiului persoanei respective de a se așeza la masă, deși nu îi este foame, doar așa, ca să scape de o grijă sau pentru a respecta un așa-zis ritual, după cum rezultă și din relatarea cititoarei noastre.

Excluzând alte eventuale cauze care pot face din balonare o problemă reală, medicul nu recomandă să ne așezăm la masă dacă nu simțim cu adevărat foame. Pe de altă parte, deși servirea meselor la ore fixe aduce beneficii organismului, acea oră trebuie fixată în funcție de propriile nevoi. De asemenea, mestecatul corect și îndelung al alimentelor, obiceiul de a nu bea apă în timpul mesei, renunțarea la clasicul desert, ne pot ajuta să scăpăm de balonare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Joi, 12 Iunie 2014
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem anemia
Pagina a fost generata in 1.5742 secunde