Toaletarea pomilor, numai cu aviz?

Secretul prevenirii "necazurilor" cu prostata

347
Secretul prevenirii

Articole de la același autor

Domnule Tiberiu G., după cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Homeomed, stă la îndemâna omului să evite îmbolnăvirea prostatei, iar secretul nu-l constituie cine știe ce minune, ci în primul rând o alimentație corectă, fără excese. Practic, inflamațiile cronice ale prostatei nu au cale liberă dacă produsele alimentare servite de-a lungul anilor nu au la bază rețete cu multă carne roșie, tot felul de sosuri, prăjeli, dulciuri sau abundența de produse de patiserie din făină albă. Ceea ce s-ar traduce prin aceea că o alimentație mai bogată în vegetale poate ține departe boala de prostată.

De asemenea, această afecțiune poate fi ținută la distanță dacă intervine obișnuința de a consuma roșii și preparate pe bază de roșii, locopenul fiind cel care duce la diminuarea riscului de îmbolnăvire. În plus, tot în scop preventiv nu ar trebui să lipsească, din dieta zilnică, ceaiul verde, datorită calităților sale antioxidante recunoscute. Și nu în ultimul rând, soia și produsele din soia, miezul semințelor crude de dovleac fără sare, dovleacul fiert, reprezintă alte secrete ale prevenirii afecțiunilor prostatei.

Factori de risc

În afară de vârstă (două din trei cazuri de cancer prostatic apar la bărbații de peste 65 de ani) și alimentația incorectă, alte cauze care duc la îmbolnăvirea prostatei sunt baza genetică, sedentarismul, fumatul, dar și greutatea corporală în exces. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Joi, 12 Iunie 2014
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem anemia
Pagina a fost generata in 0.4572 secunde