În Anglia - legi valabile de sute de ani. La noi - se schimbă "ca ciorapii"!

254
Dacă în alte țări regăsim, de exemplu, aceeași Constituție de sute de ani, nu același lucru îl putem spune despre Constituția din România, calul de bătaie al politicienilor mai ales în ultimii ani, lege care a suferit modificări de șapte ori în numai 148 de ani. 

Dacă prima Constituție s-a dovedit cea mai longevivă din istorie, prof. Ion Ionuț a dorit să atragă atenția că nu același lucru s-a întâmplat cu suratele care au venit din urmă, dar și cu cele de după căderea comunismului. Până la urmă, apreciază că a fost normal ca Revoluția din 1989 să aducă momente tensionate în politica de vârf și în toată societatea, românii nu știau ce înseamnă democrație, alta le-a fost educația de până atunci. Totuși, la noua Constituție democratică și-au dat toți acordul, iar asta se întâmpla la referendumul din 8 decembrie 1991. "Poate că lumea a uitat, dar Constituția din 1991 s-a modificat în anul 2003, tot prin referendum, care a durat două zile ca să întrunească majoritatea la limită. Poate că lumea n-a uitat că rezultatul acestui referendum a fost contestat și încă mai este, mulți acuzau că s-a furat la prezență ca să treacă referendumul, chiar și azi auzim astfel de acuze. Acum vor să schimbe din nou Constituția și sunt convins că se vor urmări tot interese politice, iar dacă e să se fure la voturi, niciun bai! Oare de ce în alte țări o Constituție poate să trăiască sute de ani, iar la noi, nu?".

Însă, dincolo de modificările aduse Cărții Fundamentale a țării, care n-au reușit s-o facă nici mai clară, nici mai neinterpretabilă, și mai grav i se pare cititorului nostru că, în România, și celelalte legi se schimbă precum ciorapii. Practic, fiecare nouă putere își face propriile legi, creând un haos total în societate: "O să mă refer numai la modificările aduse Legii Educației, uitați-vă ce haos e numai pe clasa pregătitoare… Oare când vor încerca politicienii noștri să aibă mai mult respect pentru legile acestei țări" – este marea dilemă a cititorului nostru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde