Rețeta zilei

Ketchup de casă

1067
1
Ketchup de casă - 19augretketchup2-1313765905.jpg
Ingrediente: 1 kg roșii, o ceapă roșie mare, un fenel, o țelină mijlocie cu tulpină, puțin ulei de măsline, o bucată de ghimbir proaspăt de mărimea unei nuci, 2 căței usturoi, ardei iute, o ramură busuioc proaspăt, o lingură semințe coriandru, 2 cuișoare, o frunză dafin, o linguriță piper măcinat, sare, 180 ml oțet de vin roșu, 70 g zahăr brun.

Mod de preparare: Tocați toate legumele în bucăți mari. Despărțiți frunzele de busuioc de cotor. Puneți ceapa, țelina, fenelul, cățeii de usturoi tăiați felii, ghimbirul tocat, ardeiul iute, cotorul de busuioc, semințele de coriandru, frunza de dafin și cuișoarele într-o oală, adăugați câteva linguri de ulei, sare și piper și puneți pe foc mic zece minute, până când legumele se înmoaie puțin. Adăugați apoi roșiile și 350 ml apă. Fierbeți până ce sosul se reduce la jumătate. Luați de pe foc, adăugați frunzele de busuioc și cu ajutorul unui mixer faceți un piure, pe care apoi îl strecurați prin sită de două ori, pentru a avea o consistență fină și lucioasă. Puneți sosul într-o cratiță curată și fierbeți, amestecând din când în când, până ce sosul se reduce și are consistența unui ketchup. Turnați în sticle sterilizate și capsați. Se păstrează foarte bine șase-opt luni. După ce deschideți o sticlă păstrați-o în frigider.

Comentează știrea

22 august 2011

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Diverse : Paste umplute cu brânză
Pagina a fost generata in 1.0218 secunde