Leac-minune pentru viermișorii intestinali

265
Leac-minune pentru viermișorii intestinali - siteleacviermi-1405003190.jpg
Viermii intestinali pot fi ținuți departe cu ajutorul unor remedii aflate la îndemâna oricui, căci fac parte din "farmacia" naturii, extrem de bine aprovizionată mai ales în această perioadă. Însă, înainte de a vă gândi la cine știe ce leacuri greu de procurat, n-ar trebui să uitați de banalul usturoi. Nu de alta, dar potrivit Unica.ro, usturoiul chiar își merită renumele de leac-minune, căci este recomandat în nenumărate situații.

Rețeta împotriva paraziților intestinali: Preparați o băutură din 20 ml de suc de usturoi și 200 ml de lapte, pentru a proteja mucoasa stomacului de efectele arsenicului din usturoi. Licoarea trebuie consumată călduță, dimineața, pe stomacul gol.

Însă, lista remediilor naturiste pentru punerea pe fugă a viermișorilor intestinali nu se oprește aici. Este adevărat că usturoiul rămâne vedeta, dar eficiente în astfel de situații mai sunt, de exemplu, și semințele de dovleac. La prepararea unui doze pentru adulți sunt necesare 300 g de semințe decojite și pisate, două lingurițe de miere și 50 ml de apă plată. Pasta obținută se administrează bolnavului, fracționat, timp de o oră, înaintea micului dejun. Pentru copii, doza de semințe variază în funcție de vârstă: pentru cei cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani este recomandată o cantitate de 150 g de semințe decojite de dovleac; pentru copiii cu vârste mai mici, de cinci-șapte ani, doza folosită în amestec este de 80-100 g, iar pentru cei de doi - trei ani se folosesc cel mult 50 g de semințe de dovleac.

Un decoct benefic pentru combaterea oricărui tip de paraziți intestinali se prepară dintr-un amestec de violete, pătrunjel și țelină (în cantități egale). O lingură din acest amestec se fierbe, timp de 5 minute, în 500 ml de apă. O astfel de băutură se adminis-trează, pe stomacul gol, în fiecare dimineață, timp de șapte zile.

Sfatul specialiștilor! Este vară, consumăm din belșug legume și fructe. Dacă nu avem suficientă grijă să consumăm numai alimente curate, ne putem contamina cu diverși paraziți intestinali, precum giardia, limbrici sau oxiuri. Nu-i de glumă, căci în organismul omului se pot adăposti 73 de tipuri de paraziți. Cei mai expuși la contaminare sunt copiii aflați în colectivitate, precum cei care își petrec vacanțele în tabere școlare. Pediatrii apreciază că 60 % dintre copiii care au oxiuri și limbrici trăiesc în mediul rural, în timp de giardia afectează mai mult copiii din orașe. În acest caz, sursele de contaminare sunt câinii comunitari și apele care băltesc pe străzi după ploi torențiale. Dacă ajung în stomac, paraziții creează numeroase neplăceri: diaree care persistă între șapte și zece zile, dureri abdominale, balonare, grețuri și vărsături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să ai o față fără pete
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se recunoaște osteoartrita
Joi, 10 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.3797 secunde