Mansardarea blocului, eternul măr al discordiei…

604
2

Articole de la același autor

"Suntem câteva familii cu restanțe la întreținere, ne-am gândit că dacă s-ar mansarda blocul de patru etaje, o să ieșim și noi din rahat, dar majoritatea vecinilor nu sunt de acord, le e frică să nu cadă blocul la cutremur. Președintele asociației nu are nimic împotrivă, dar spune că nu poate obliga pe nimeni. Dacă luați orașul la pas, o să vedeți o grămadă de blocuri mansardate, arată super! E clar că le-au convenit condițiile, altfel nu se legau la cap, mă gândesc!" (Luminița Tudor).

Doamnă Tudor, având în vedere că trăiți într-o colectivitate, deciziile comune trebuie luate de către locatari, la nivelul adunării generale. În plus, legislația privind funcționarea asociațiilor de proprietari nu permite forțarea locatarilor astfel încât, indiferent de voința lor, să se mai adauge un etaj în imobilul în care locuiți. Președintele Uniunii Județene a Asociațiilor de Proprietari Constanța, Marcel Dragu, ne-a explicat că atunci când se pune problema mansardării, controversele dintre locatari sunt iminente. La fel de adevărat că reticența față de acest subiect se datorează și lipsei de încredere în investitorul respectiv, mai ales că în Constanța s-au înregistrat o serie de reclamații privind respectarea clauzelor contractuale de către unii din aceștia. 

Pe de altă parte, este adevărat că, deși pun la dispoziție numai terasa blocului, oricum nefolosită, locatarii s-ar alege cu multe beneficii din partea investitorului. Președintele UAP a enumerat și câteva asemenea beneficii: reabilitarea termică a blocului, a subsolului, modernizarea spațiilor comune, schimbarea tâmplăriei, zugrăveli, tencuieli, refacerea fațadei, în funcție de negocierea dintre locatari și investitor. În concluzie, fără voința tuturor locatarilor, acest demers este sortit eșecului. Ideal ar fi ca și în situațiile în care există consens, acordul pentru mansardare să se dea numai în cunoștință de cauză.

Comentează știrea

x
28 februarie 2013
xx

"Suntem câteva familii cu restanțe la întreținere, ne-am gândit că dacă s-ar mansarda blocul de patru etaje, o să ieșim și noi din rahat, dar majoritatea vecinilor nu sunt de acord, le e frică să nu cadă blocul la cutremur"... SI FOARTE BINE VA FACE CA NU ACCEPTA !!! Adica sa mai pun un etaj peste bloc pentru ca unii ca voi sa aiba din ce achita datoriile ?? Asta sa inteleg ca e logica voastra !! Daca ai datorii asa de mari inseamna ca nu iti mai permiti sa stai la bloc si ar trebui sa cauti sa stai in alta parte !! Adica, voi sa nu va vindeti casele sa va carati in alta parte ! Eu ar trebui sa accept inca un etaj la bloc ca sa iesiti voi din belea... PAI DACA AI AJUNS ACUM IN SITUATIA ASTA, NU POTI GARANTA CA NU VEI AJUNGE DIN NOU, CHIAR DACA S-A MANSARDAT BLOCUL SI AI ACHITAT RESTANTELE !! SI DACA AJUNGI IAR, CE MAI MANSARDEZI?? SI CUM GARANTEZI CA DIN BANII PRIMITI PENTRU ASTA ACHITI DATORIILE?? CA IN GENERAL ASTIA CA VOI, ODATA VAZUTI CU BANII IN CASA, ORI PLEACA IN VACANTA, ORI SCHIMBA MASINA, ORI ISI FAC DE CAP !! Asa ca II SUSTIN PE CEI CARE NU ACCEPTA MANSARDAREA BLOCULUI PENTRU PUTORI !!!!!

y
31 mai 2013
mansarda

Da...cu asta nu sunt nici eu de acord...sa mansardeze blocul sa il scoata pe el/ea (nici nu m-am uitat) din rahat...cu asta nu sunt de acord.Dar cat timp primaria are buna vointa de a reamenaja un bloc de ce sa spunem nu.Nu cred ca ii convine vreunui locatar sa dea pe putin 30 de milioane sa renoveze blocul.La mine astazi s-a discutat despre mansardare,la mine nu sunt de acord 2 vecini din 14.Renovare consta in:schimbarea usii si a interfonului,punerea gresiei,izolarea blocului,schimbarea geamurilor de pe holul scarii s.a. .Si in plus cei de la etajul 4 ar trebui sa multumeasca ca li se acorda o mana de ajutor,vara la etajul 4 este teroare.Si in plus cu ce strica sa mai ai inca 3 locatari in imobil.Serios!!!!

Răspuns la: xx
Adăugat de : x, 28 februarie 2013
"Suntem câteva familii cu restanțe la întreținere, ne-am gândit că dacă s-ar mansarda blocul de patru etaje, o să ieșim și noi din rahat...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Bârfe" la scara blocului…
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Scandal monstru în bloc, de ani de zile
Pagina a fost generata in 0.5055 secunde