"Program de muncă redus la gravide, pe ochi frumoși?"

1627

Articole de la același autor

"Nu mi se pare normal ca unele colege gravide să muncească ore mai puține, să-și ia liber când trebuie să facă analize medicale, iar eu să nu am dreptul ăsta. Sau acest program redus la gravide se dă pe ochi frumoși?" – se întreabă o tânără însărcinată, care susține că nu-și permite, din cauza dificultăților financiare, să facă "fițe" la locul de muncă, dar și-ar dori să fie tratată la fel ca și colegele sale.

Pentru a primi, trebuie să ceri!

Gravidele ar trebui să știe că protecția securității în muncă, a sănătății acestora se înscrie, din punct de vedere legal, în ceea ce, generic, se numește protecția maternității în țara noastră. Atenție, însă, pentru a putea beneficia de această protecție, angajata este obligată să anunțe angajatorul că este gravidă, informație pe care cititoarea noastră nu ne-a transmis-o. Acest anunț se poate face și printr-o declarație scrisă de mână, la care se va atașa o adeverință eliberată de medicul specialist. La acel moment, angajatorul este obligat să semneze că a luat cunoștință de situație și să dispună înregistrarea declarației semnate de salariata gravidă.

"Dacă angajata gravidă nu știe că trebuie să anunțe conducerea firmei, evident, nici drepturile speciale care i se cuvin prin lege în această perioadă nu pot fi respectate, nici angajatorul nu poate fi tras la răspundere că a încălcat legea", ne-a explicat Mihaela Crivea, specialistă în probleme de muncă.

Alte drepturi

În aceeași ordine de idei, salariata nu poate beneficia nici de programul redus prevăzut de lege, nici de o dispensă pentru analize dacă nu solicită conducerii aceste lucruri. Cu mențiunea că dacă, totuși, gravida cere să i se reducă programul de lucru - legea îi permite o reducere cu o pătrime din durata normală, cu menținerea drepturilor salariale -, însă va fi nevoie ca un medic de medicina muncii să evalueze caracteristicile locului de muncă. Referitor la acordarea unor ore libere pentru controalele medicale de rutină, angajata trebuie să prezinte o adeverință de la medicul specialist, pentru a justifica efectuarea acelui control. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8432 secunde