Medicul de gardă

"Răcesc și vara, mai rău ca iarna!"

168

Articole de la același autor

"Poate o fi aerul condiționat de vină, poate curentul, dar în toată vara am fost răcită ca în plină iarnă. Rece n-am băut, m-am ferit și de înghețată, dar gâtul mi-a făcut probleme ca în iarnă. Dacă acum, vara, pățesc toate astea, la iarnă ce-o să fac? În vara trecută n-am avut probleme… Poate mă ajută medicul cu niște sfaturi, vă rog! Recunosc, sunt fumătoare. Cu mulțumiri, Laura".

Doamnă Laura, din cele relatate de dumneavoastră, s-ar părea că problemele dumneavoastră respiratorii se țin lanț. După cum ne-a explicat dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, acest tip de infecții poate trece de la forme mai ușoare, suportabile, la forme foarte grave, chiar și vara. În general, problemele se datorează unor virusuri sau bacterii aflate în căile respiratorii. Cât privește capacitatea unora de a le depăși mai ușor și chiar fără tratament, este bine să știți că aceasta este influențată și de vârstă, dar și de prezența altor boli. Dacă însă persoana este fumătoare înrăită, riscul de a

avea probleme de respirație este crescut, iar capacitatea de vindecare mai mică. 

Grijă față de sistemul imunitar. Pentru prevenirea, dar și ameliorarea infecțiilor respiratorii, indiferent de perioada calendaristică, sistemul imunitar trebuie să fie ajutat prin hrană sănătoasă, plus vitamine din complexul B, C, E și minerale precum zinc și selenium, dar și un consum crescut de lichide. Cât privește tratamentul, trebuie luat numai la recomandarea specialistului, iar pentru asta ar trebui să vă deplasați, în primul rând, la cabinetul medicului de familie la care sunteți înscrisă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Tunsoarea câinilor de rasă
Vineri, 24 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Conjunctivita de vară
Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Pot să-mi tund câinele?
Pagina a fost generata in 1.3157 secunde