SFATURI

Concurs Șapte analize esențiale pentru sănătatea ta

717

Articole de la același autor

Pentru că este mai ușor să previi decât să tratezi, specialiștii recomandă efectuarea periodică a următoarelor analize medicale:

- Mamografia. Este recomandată o data pe an, după 40 de ani. Totuși, la orice vârstă, pentru a depista cât mai rapid orice modificare, palpează-ți sânul pe tot parcursul unei luni (înainte de menstruație și de ovulație).
- Deficitul de nutrienți. Multe aspecte ale stilului de viață modern, de la stres la fumat și alcool, dezechilibrează resursele de nutrienți. Prin urmare, un profil nutrițional detaliat te poate orienta către o dietă care să mențină echilibrul perfect al organismului tău.
- Grăsimea. Atunci când observi o schimbare dramatică de greutate, solicită un consult. Un supraponderal este supus riscului unor boli cardiace, diabet și chiar cancer. Însă și persoanele slabe, dar care nu fac sport, se pot confrunta cu un procent ridicat de grăsime - homocisteina, care se formează prin eliminarea de proteine, acest proces putând afecta arterele și creierul.
- Colesterol. O valoare crescută este, de obicei, o moștenire genetică, dar alți factori de risc includ dieta bogată în grăsimi și lipsa exercițiului fizic. Medicul de familie poate constata creșterea colesterolului pe baza unei analize de sânge.
- Tensiune. Bolile de inimă sunt cele mai frecvente cauze generatoare de deces, hipertensiunea fiind unul din factorii majori de risc. Ești în pericol dacă ești supraponderal, mănânci sărat, nu faci exerciții sau exagerezi cu alcoolul.
- Chlamidia. Dacă nu este combătută poate duce la boli inflamatorii pelvine și chiar la infertilitate. Atenție! Este obligatoriu un control ginecologic la mai puțin de trei luni de când ți-ai schimbat partenerul sexual, iar testul Papanicolau trebuie făcut cel puțin o dată pe an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.888 secunde